TY - BOOK AU - წულუკიძე, იოსებ AU - წულუკიძე, იოსებ AU - ჭოლაძე, ინგუშ AU - ჭოლაძე, ინგუშ AU - ბურჯალიანი, თამაზ ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - გრანულირებული ჩაის პროდუქტის მისაღები დანადგარი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 01.03.97 w. # 3. CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - კვების მრეწველობა KW - მოწყობილობა KW - დანადგარი KW - ჩაის პროდუქტი KW - გადამუშავება KW - ფაბრიკა N1 - პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე N2 - რეფერატი გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწვე- ლობას, კერძოდ, რძის ტიპის პროდუქტების მიღებას. გამოგონების ტექნიკური შედეგია სპეცი-ფიკური სუნისა და გემოს არმქონე რძის მიღება სოიოსაგან. ხერხი ითვალისწინებს სოიოს მარცვლის დალბობას ხსნარში, მის დაქუცმაცებას და გაცხელებას, დაქუცმაცებული სოიოს შერევას ხსნარის ახალ რაოდენობასთან. სოიოს დალბობა მიმდინარეობს 18_20 სთ-ის განმავლობაში 1_2%-იანი სუფრის მარილის წყალხსნარში, გარეცხვა _ 50-70?ჩ ტემპე-რატურის იგივე ხსნარით, დაქუცმაცების შემდეგ ხდება სოიოს შერევა 50-60?ჩ ტემპერატურის სუფრის მარილის 1_2%-იან წყალხსნართან შეფარდებით 1:5_1:10 50_60 წთ-ის განმავლობაში, შემდეგ სოიოს წურავენ, ხოლო გამონაწურ სითხეს ადუღებენ 5_20 წუთის განმავლობაში ორთქლის 1_4 ატმ. წნევის პირობებში. UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ ER -