ვისკის "პრეზიდენტი"დამზადების ხერხი
ვისკის "პრეზიდენტი"დამზადების ხერხი
= Method for Production Whiskey “President” : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2000 2036 B : (51) C 12 G 3/00 (IPC, 2006) /
გია ჩეკურიშვილი, მარინა ბეჟუაშვილი.
- ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2000 04 10 # 7.
- გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ. ;
1. ტექნიკური შედეგი ვისკის მიღების ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება და მიღებული პროდუქ- ტის თვითღირებულების შემცირება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს სიმინდის სპირტის მიღებას,მის განზავებას დარბილებული წყლით 43,2 მოც.%-მდე, დავარგებას 96%-იანი რექტიფიცირებული სპირტით მიღებული დამწვარი მუხის ექსტრაქტით, დაყოვნებას ორი თვის განმავლობაში, მიღებული ექსტრატის, რექტიფიცირებული სპირტის, დარბილებული წყლის, შაქრის სიროფისა და კოლერის კუპაჟირებას, კუპაჟის დასვენებას ერთი თვის განმავლობაში და გაფილტვრას, ამას- თან კუპაჟირების წინ სიმინდის სპირტში შეიტანება მუხის მერქნისაგან დამზადებული არომატიზატორი. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ვისკის წარმოება.
2036 ge B 2000-01-10 published Sakpatenti
ალკოჰოლიანი სასმელები კვების მრეწველობა პრეზიდენტი ვისკი
1. ტექნიკური შედეგი ვისკის მიღების ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება და მიღებული პროდუქ- ტის თვითღირებულების შემცირება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს სიმინდის სპირტის მიღებას,მის განზავებას დარბილებული წყლით 43,2 მოც.%-მდე, დავარგებას 96%-იანი რექტიფიცირებული სპირტით მიღებული დამწვარი მუხის ექსტრაქტით, დაყოვნებას ორი თვის განმავლობაში, მიღებული ექსტრატის, რექტიფიცირებული სპირტის, დარბილებული წყლის, შაქრის სიროფისა და კოლერის კუპაჟირებას, კუპაჟის დასვენებას ერთი თვის განმავლობაში და გაფილტვრას, ამას- თან კუპაჟირების წინ სიმინდის სპირტში შეიტანება მუხის მერქნისაგან დამზადებული არომატიზატორი. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ვისკის წარმოება.
2036 ge B 2000-01-10 published Sakpatenti
ალკოჰოლიანი სასმელები კვების მრეწველობა პრეზიდენტი ვისკი