National Science Library of Georgia

ქართული ნაციონალური ტკბილეულის წარმოების ხერხი

ქართული ნაციონალური ტკბილეულის წარმოების ხერხი = Method for Production of Georgian National Sweets : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 1996 300(1739958 B) : (51) A 23 L 1/06 (IPC, 2006) / კახი მირაზანაშვილი, ნათელა თორაძე, ნაზი ალხანიშვილი, ანზორ ჭლიკაძე. - ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 01.06.1996 #2. - გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 6 გვ. ;

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას, კერძოდ ქართული ეროვნული ტკბილეულის წარმოების ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ნაწარმის ხარისხის გაუმჯობესება, შენახვის ვადის გახანგრძლივება და კვებაში ცხელი ნაწარმის მოხმარების შესაძლებლობა. ხორბლის ფქვილსა და სახამებელს ურევენ თანაფარდობით 1:1-3 ერთგვაროვანი ნარევის მიღებამდე, შემდეგ ნარევი შეაქვთ 40-44% მშრალ ნივთიერებათა შემცველობის მქონე შესქელებული ყურძნის წვენის 1/3 ნაწილში, რის შემდეგაც მიღებულ სუსპენზიას ხარშავენ მორევით, აცივებენ 70-80ჩ-მდე და აყალიბებენ "ბატონების" სახით ცელოფანის შესაფუთ აფსკში მასის ჩაწნეხვით. 1 კგ ფქვილზე იღებენ 14,0-41,0 კგ წვენს.

300(1739958) ge B 1996-06-01 published Sakpatenti

კვების მრეწველობა ეროვნული ტკბილეულის წარმოება კულინარია
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.