National Science Library of Georgia

მატონიზირებელი სასმელის დამზადების ხერხი (Record no. 16562)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 04235nam a22003137a 4500
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER
control field Ge_NSL
005 - DATE AND TIME OF LATEST TRANSACTION
control field 20191221223232.0
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 141222t1996 ge ||||| j 00| 0 geo d
013 ## - PATENT CONTROL INFORMATION
Number 257
Country ge
Type of number B
Date 1996-06-01
Status published
Party to document Sakpatent
041 ## - LANGUAGE CODE
Language code of text/sound track or separate title ge
084 ## - OTHER CLASSIFICATION NUMBER
კლასიფიკაციის ინდექსი A23L2/00
245 ## - TITLE STATEMENT
Title მატონიზირებელი სასმელის დამზადების ხერხი
Statement of responsibility, etc ბესიკი ჭარაქაშვილი, თამაზ ჭარაქაშვილი, ნადული რობაქიძე-ჭარაქაშვილი, ერეკლე ჭარაქაშვილი.
246 ## - VARYING FORM OF TITLE
Title proper/short title = The Method for Preparing Tonic Drink
Remainder of title : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE: P 1996 257 B (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006) /
264 ## - გამოცემის, წარმოების, დისტრიბუციის ცნობები
გამოცემის, წარმოების, დისტრიბუციის... ადგილი ქ. მცხეთა :
გამოცემის, წარმოების, დისტრიბუციის... სახელწოდება საქპატენტი,
გამოცემის, წარმოების, დისტრიბუციის... თარიღი პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1996 01 06#2.
300 ## - PHYSICAL DESCRIPTION
Extent გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 2 გვ. ;
500 ## - GENERAL NOTE
General note – პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc გამოგონება განეკუთვნება უალკოჰოლო სასმელების მრეწველობას, კერძოდ, მატონიზირებელი სასმელის წარმოებას. გამოგონების ტექნიკური შედეგია მაღალხარისხოვანი მატონიზირებელი, გამაგრილებელი, ძლიერი, სტაბილური, სასიამოვნო არომატისა და ორგანიზმისათვის სასარგებლო ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების შემცველი სასმელის მიღება. მატონიზირებელი სასმელის დამზადების ხერხი ითვალისწინებს ჩაისა და ასკილისაგან ექსტრაქტის მიღებას, ამასთან, ექსტრაგენტად იყენებენ ბამბუკის ექსტრაქტს, მიღებულს ემატება შაქრის სიროფი 10 - 15 % მასისა, შინდი 5 - 8 %, კომში 6 - 9 % და ლიმონის წვენი 0,5 - 1,5 % მასისა.
653 ## - INDEX TERM--UNCONTROLLED
Uncontrolled term სასმელები
653 ## - INDEX TERM--UNCONTROLLED
Uncontrolled term უალკოჰოლო სასმელები
653 ## - INDEX TERM--UNCONTROLLED
Uncontrolled term მატონიზირებელი სასმელები
653 ## - INDEX TERM--UNCONTROLLED
Uncontrolled term კვების მრეწველობა
700 ## - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name ჭარაქაშვილი, ბესიკი
Titles and other words associated with a name გამომგონებელი
9 (RLIN) 34548
700 ## - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name ჭარაქაშვილი, თამაზ
Titles and other words associated with a name გამომგონებელი
9 (RLIN) 34549
700 ## - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name რობაქიძე-ჭარაქაშვილი, ნანული
Titles and other words associated with a name გამომგონებელი
9 (RLIN) 34954
700 ## - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name ჭარაქაშვილი, ერეკლე
Titles and other words associated with a name გამომგონებელი
9 (RLIN) 34551
710 ## - ADDED ENTRY--CORPORATE NAME
9 (RLIN) 32583
Corporate name or jurisdiction name as entry element საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი
856 ## - ELECTRONIC LOCATION AND ACCESS
Uniform Resource Identifier http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/
Link text Search patent description for inventions here
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Source of classification or shelving scheme Universal Decimal Classification
Item type პატენტები
Holdings
Withdrawn status Lost status Source of classification or shelving scheme Damaged status Not for loan Home library Current library Shelving location Date acquired Total Checkouts Full call number Barcode Date last seen Copy number Price effective from Koha item type
    Universal Decimal Classification     ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი 22.12.2014   A23L2/00 2014-5775 22.12.2014 P 1996 257 B 22.12.2014 პატენტები
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.