Normal view MARC view ISBD view

შემაგრებული ღვინომასალის წარმოების ხერხი ალექსანდრე თანდილაშვილი, თეიმურაზ გულიაშვილი, ზურაბ სტურუა, ნიკოლოზ მუხუზლა, ჯუმბერ მამულაშვილი, ვასილ რჩეულიშვილი.

Contributor(s): თანდილაშვილი, ალექსანდრე გამომგონებელი | გულიაშვილი, თეიმურაზ გამომგონებელი | სტურუა, ზურაბ გამომგონებელი | მამულაშვილი, ჯუმბერ გამომგონებელი | მუხუზლა, ნიკოლოზ გამომგონებელი | მამულაშვილი, ჯუმბერ გამომგონებელი | რჩეულიშვილი, ვასილ გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1995-12-25.Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 1 გვ.Patent information: 235(4934714) , B, 1995-12-25, published, SakpatentiOther title: = Method for Production of Fortified Wincmaterial : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1995 235(4934714) B : (51) C 12 G 3/06 (IPC, 2006).Subject(s): მეღვინეობა | ღვინომასალა | ალკოჰოლიანი სასმელები | სასმელებიOnline resources: პატენტის სრული ტექსტი ნახეთ აქ | გამოგონებაზე პატენტის სრული აღწერილობა მონახეთ აქ | Search patent description for inventions here Summary: გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას, კერძოდ, შემაგრებული ღვინომასალის წარმოების ხერხს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია მზა პროდუქტის ხარისხის ამაღლება. ხერხი ითავლისწინებს ყურძნის ჭყლეტას კლერტის მოშორებით, ჭაჭისაგან თვითდინებით გამოსული ტკბილის გამოცალკევებას, ნაწნეხი ფრაქციების შეტანას, ტკბილის ლექიდან მოხსნას, ტკბილის დასპირტვას, მის კუპაჟირებას ყურძნიდან გამოწურული ჭაჭის ღვინო-სპირტის ექსტრაქტთან, ღვინომასალის დაძველებას და ფილტრაციას. ჭაჭა ექვემდებარება დაწრეტას, ამასთან ნაწრეტ ჭაჭაში შეიტანება ნაწნეხი ფრაქციები და ნარევის დუღილი მიმდინარეობს მშრალად კუპაჟირების დროს დამატებით შეიტანება დასპიტული ტკბილი ტკბილთან 1,2-3,0 შეფარდებით, ყურძნის ჭაჭის ღვინოსპირტიანი ექსტრაქტი გამოიყენება 7-9% რაოდენობით ტკბილთან შეფარდებით, ხოლო დაძველების წინ კუპაჟს ემატება მაგარი სასმელების დაძველების პროცესის დამაჩქარებელი ექსტრაქტი 5-7% რაოდენობით, რომელიც მიიღება ექსტრაგენტის ყურძნის წიპწაზე დაყენებითა და ერთწლიანი დაძველებით.
List(s) this item appears in: ღვინო
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
C12G3/06 (Browse shelf) P 1995 235(4934714) B Not for loan

გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას, კერძოდ, შემაგრებული ღვინომასალის წარმოების ხერხს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია მზა პროდუქტის ხარისხის ამაღლება. ხერხი ითავლისწინებს ყურძნის ჭყლეტას კლერტის მოშორებით, ჭაჭისაგან თვითდინებით გამოსული ტკბილის გამოცალკევებას, ნაწნეხი ფრაქციების შეტანას, ტკბილის ლექიდან მოხსნას, ტკბილის დასპირტვას, მის კუპაჟირებას ყურძნიდან გამოწურული ჭაჭის ღვინო-სპირტის ექსტრაქტთან, ღვინომასალის დაძველებას და ფილტრაციას. ჭაჭა ექვემდებარება დაწრეტას, ამასთან ნაწრეტ ჭაჭაში შეიტანება ნაწნეხი ფრაქციები და ნარევის დუღილი მიმდინარეობს მშრალად კუპაჟირების დროს დამატებით შეიტანება დასპიტული ტკბილი ტკბილთან 1,2-3,0 შეფარდებით, ყურძნის ჭაჭის ღვინოსპირტიანი ექსტრაქტი გამოიყენება 7-9% რაოდენობით ტკბილთან შეფარდებით, ხოლო დაძველების წინ კუპაჟს ემატება მაგარი სასმელების დაძველების პროცესის დამაჩქარებელი ექსტრაქტი 5-7% რაოდენობით, რომელიც მიიღება ექსტრაგენტის ყურძნის წიპწაზე დაყენებითა და ერთწლიანი დაძველებით.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2017

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას