Normal view MARC view ISBD view

უალკოჰოლო სასმელის მიღების ხერხი კუკური ძერია, ნაზი მელანაშვილი, ლალი გოგინავა, ზაირა შაფათავა.

Contributor(s): ძერია, კუკური გამომგონებელი | მელანაშვილი, ნაზი გამომგონებელი | გოგინავა, ლალი გამომგონებელი | შაფათავა, ზაირა გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2012 08 27 #16.Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; მუხლები: : 1 დამოუკიდებელი 1 დამოკიდებული.Patent information: 5616, B, 2012-08-27, published, SakpatentiOther title: = METHOD FOR RECEPTION OF SOFT DRINK : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2012 5616 B : (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006).Subject(s): სასმელები | უალკოჰოლო სასმელები | კვების მრეწველობა | აორთქლება | ღვინომასალაOnline resources: Search patent description for inventions here Summary: ხერხი ითვალისწინებს ღვინომასალის აორთქლებას ვაკუუმის პირობებში ალკოჰოლის სრულ მოცილებამდე, შემდეგ დამატკბობელი ნივთიერების სახით სტევიოზიდის 0,2-0,25%-იანი წყალხსნარის დამატებას თანაფარდობით 1:1, ჩამოსხმას და პასტერიზაციას, ამასთან, ღვინომასალის სახით გამოიყენება საფერავის ჯიშის ყურძნიდან მიღებული ღვონომასალა, ხოლო ჩამოსხმის დროს სასმელს შეიძლება დაემატოს ნახშირორჟანგი არსებული წესით.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
A23L2/00 (Browse shelf) P 2012 5616 B Not for loan

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ხერხი ითვალისწინებს ღვინომასალის აორთქლებას ვაკუუმის პირობებში ალკოჰოლის სრულ მოცილებამდე, შემდეგ დამატკბობელი ნივთიერების სახით სტევიოზიდის 0,2-0,25%-იანი წყალხსნარის დამატებას თანაფარდობით 1:1, ჩამოსხმას და პასტერიზაციას, ამასთან, ღვინომასალის სახით გამოიყენება საფერავის ჯიშის ყურძნიდან მიღებული ღვონომასალა, ხოლო ჩამოსხმის დროს სასმელს შეიძლება დაემატოს ნახშირორჟანგი არსებული წესით.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2019

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას