Normal view MARC view ISBD view

სითხის გაკამკამების ხერხი და დანადგარი მისი განხორციელებისათვის ედუარდ ჰარტმანი.

Contributor(s): ჰარტმანი, ედუარდ (CH) გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45):1988-09-30.Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 12 გვ. ; ფიგურა: 3.Patent information: 608(1829912) , B, 1997-01-29, published, SakpatentOther title: = METHOD OF CLARIFYING LIQUIDS AND APPARATUS FOR ITS REALIZATION : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1996 608 (1829912) B : (51) A 23 L 2/30 (IPC, 2006).Subject(s): სასმელები | უალკოჰოლო სასმელები | კვების მრეწველობა | გაკამკამება | წვენიOnline resources: Search patent description for inventions here Summary: გამოყენება: სითხის, კერძოდ ბოსტნეულის, კენკროვნების, ყურძნის და ა.შ. ნედლი წვენების გაკამკამების ხერხებში ულტრა _ ან მიკროფილ¬ტრა¬ცი¬ის გზით. დაშლის დროის განმავლობაში ულტრა _ ან მიკროფილტრაციული დანად¬გა¬რის (1) შესაკავებელი სუბსტრანციის ცირკულიაციის კონტურში (2,3,4) ხორციელდება მყარი ნივთიერების შემცველობის წილის სწრაფი ზრდა. მყარი ნივთირების შემცველობის წილის სწრაფი ზრდა. მყარი ნივთიერების შემცველობის წილის გაზრდით ფილტრაციული სიმძლავრე თავდაპირველად მნიშვნელოვნად მცირდება, ხოლო შემდგომ ხელახლა იზრდება სიდიდემდე, რომელიც მდებარეობს საწყისი სიდიდის ზევით. ფილტოაციული სიმძლავრის მაქსიმალურად შესაძლებელი სიდიდის მიღწევისას მყარი ნივთიერების შემ¬ცველობის წილი და, მაშასადამე ფილტრაციული სიმძლავრე, შენარჩუნდება მუდმივ სიდიდეზე ასარინებელი შესაკავებელი სუბსტანციის, ან მიყვანილი ახა¬ლი წვენის რაოდენობის რეგულირებით. ამის საშუალებით შეიძლება სა¬გრძნობლად გაუმჯობესდეს ფილტრაციული სიმძლავრე.
List(s) this item appears in: ყურძნის წვენის ტექნოლოგია
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
A23L2/30 (Browse shelf) P 1996 608(1829912) B Not for loan

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

გამოყენება: სითხის, კერძოდ ბოსტნეულის, კენკროვნების, ყურძნის და ა.შ. ნედლი წვენების გაკამკამების ხერხებში ულტრა _ ან მიკროფილ¬ტრა¬ცი¬ის გზით. დაშლის დროის განმავლობაში ულტრა _ ან მიკროფილტრაციული დანად¬გა¬რის (1) შესაკავებელი სუბსტრანციის ცირკულიაციის კონტურში (2,3,4) ხორციელდება მყარი ნივთიერების შემცველობის წილის სწრაფი ზრდა. მყარი ნივთირების შემცველობის წილის სწრაფი ზრდა. მყარი ნივთიერების შემცველობის წილის გაზრდით ფილტრაციული სიმძლავრე თავდაპირველად მნიშვნელოვნად მცირდება, ხოლო შემდგომ ხელახლა იზრდება სიდიდემდე, რომელიც მდებარეობს საწყისი სიდიდის ზევით. ფილტოაციული სიმძლავრის მაქსიმალურად შესაძლებელი სიდიდის მიღწევისას მყარი ნივთიერების შემ¬ცველობის წილი და, მაშასადამე ფილტრაციული სიმძლავრე, შენარჩუნდება მუდმივ სიდიდეზე ასარინებელი შესაკავებელი სუბსტანციის, ან მიყვანილი ახა¬ლი წვენის რაოდენობის რეგულირებით. ამის საშუალებით შეიძლება სა¬გრძნობლად გაუმჯობესდეს ფილტრაციული სიმძლავრე.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2017

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას