National Science Library of Georgia

მაიონეზი და მისი დამზადების ხერხი

მაიონეზი და მისი დამზადების ხერხი = Mayonnaise and Method for its Production : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2000 2008 B : (51) A 23 L 1/24 (IPC, 2006) / რევაზ კიკალიშვილი, ლევან ბერიაშვილი, ლევან ბერაია, ავთანდილ ჩინჩალაძე. - ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2000 04 10 # 7. - გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ. ; მუხლები: 2 დამოუკ. მ.; 1 ცხრ.

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1. ტექნიკური შედეგი თვითღირებულების შემცირება და ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი მაიონეზი შეიცავს მას.%-ში: 17,1-60,95 ცილისშემცველი მასის სახით სოიას რძეს, 1-5 მდოგვის პასტას, 28-75 მცენარეულ ან/და ცხოველურ ცხიმს, 1,5-6,0 შე- მასქელებელს პურის ფქვილის სახით, 0,8-2,5 შაქარს, 0,15-0,7 არომატიზატორს, 0,5- 1,5 მარილს, 0,1-0,2 კონსერვანტს სორბინის მჟავას, მისი დამზადების ხერხი ითვალისწინებს ცილისშემცველი მასის მომზადებას სოიას რძეში შემასქელებლად პურის ფქვილის შეტანით, მის თერმულ დამუშავებას, მიღებულ მასაში წინასწარ ემულგირებული ცხიმის დამატებას, ერთდროულად ემულგირებას და ჰომოგენიზაციას, ხოლო დაფასოების წინ ხორციელდება დანარჩენი სარეცეპტურო კომპონენტების დამატება მორევით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა.

2008 ge B 2000-01-10 published Sakpatenti

კვების მრეწველობა კულინარია მაიონეზი
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.