National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

მაიონეზი და მისი დამზადების ხერხი რევაზ კიკალიშვილი, ლევან ბერიაშვილი, ლევან ბერაია, ავთანდილ ჩინჩალაძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2000 04 10 # 7Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ. ; მუხლები: 2 დამოუკ. მ.; 1 ცხრPatent information: 2008 , B, 2000-01-10, published, SakpatentiOther title:
  • = Mayonnaise and Method for its Production : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2000 2008 B : (51) A 23 L 1/24 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23L1/24
Online resources: Summary: 1. ტექნიკური შედეგი თვითღირებულების შემცირება და ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი მაიონეზი შეიცავს მას.%-ში: 17,1-60,95 ცილისშემცველი მასის სახით სოიას რძეს, 1-5 მდოგვის პასტას, 28-75 მცენარეულ ან/და ცხოველურ ცხიმს, 1,5-6,0 შე- მასქელებელს პურის ფქვილის სახით, 0,8-2,5 შაქარს, 0,15-0,7 არომატიზატორს, 0,5- 1,5 მარილს, 0,1-0,2 კონსერვანტს სორბინის მჟავას, მისი დამზადების ხერხი ითვალისწინებს ცილისშემცველი მასის მომზადებას სოიას რძეში შემასქელებლად პურის ფქვილის შეტანით, მის თერმულ დამუშავებას, მიღებულ მასაში წინასწარ ემულგირებული ცხიმის დამატებას, ერთდროულად ემულგირებას და ჰომოგენიზაციას, ხოლო დაფასოების წინ ხორციელდება დანარჩენი სარეცეპტურო კომპონენტების დამატება მორევით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23L1/24 (Browse shelf(Opens below)) P 2000 2008 B Not for loan 2015-1955

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1. ტექნიკური შედეგი თვითღირებულების შემცირება და ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი მაიონეზი შეიცავს მას.%-ში: 17,1-60,95 ცილისშემცველი მასის სახით სოიას რძეს, 1-5 მდოგვის პასტას, 28-75 მცენარეულ ან/და ცხოველურ ცხიმს, 1,5-6,0 შე- მასქელებელს პურის ფქვილის სახით, 0,8-2,5 შაქარს, 0,15-0,7 არომატიზატორს, 0,5- 1,5 მარილს, 0,1-0,2 კონსერვანტს სორბინის მჟავას, მისი დამზადების ხერხი ითვალისწინებს ცილისშემცველი მასის მომზადებას სოიას რძეში შემასქელებლად პურის ფქვილის შეტანით, მის თერმულ დამუშავებას, მიღებულ მასაში წინასწარ ემულგირებული ცხიმის დამატებას, ერთდროულად ემულგირებას და ჰომოგენიზაციას, ხოლო დაფასოების წინ ხორციელდება დანარჩენი სარეცეპტურო კომპონენტების დამატება მორევით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.