მაიონეზი და მისი დამზადების ხერხი რევაზ კიკალიშვილი, ლევან ბერიაშვილი, ლევან ბერაია, ავთანდილ ჩინჩალაძე.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2000 04 10 # 7Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ. ; მუხლები: 2 დამოუკ. მ.; 1 ცხრPatent information: 2008 , B, 2000-01-10, published, SakpatentiOther title:- = Mayonnaise and Method for its Production : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2000 2008 B : (51) A 23 L 1/24 (IPC, 2006)
- A23L1/24
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | A23L1/24 (Browse shelf(Opens below)) | P 2000 2008 B | Not for loan | 2015-1955 |
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
1. ტექნიკური შედეგი თვითღირებულების შემცირება და ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი მაიონეზი შეიცავს მას.%-ში: 17,1-60,95 ცილისშემცველი მასის სახით სოიას რძეს, 1-5 მდოგვის პასტას, 28-75 მცენარეულ ან/და ცხოველურ ცხიმს, 1,5-6,0 შე- მასქელებელს პურის ფქვილის სახით, 0,8-2,5 შაქარს, 0,15-0,7 არომატიზატორს, 0,5- 1,5 მარილს, 0,1-0,2 კონსერვანტს სორბინის მჟავას, მისი დამზადების ხერხი ითვალისწინებს ცილისშემცველი მასის მომზადებას სოიას რძეში შემასქელებლად პურის ფქვილის შეტანით, მის თერმულ დამუშავებას, მიღებულ მასაში წინასწარ ემულგირებული ცხიმის დამატებას, ერთდროულად ემულგირებას და ჰომოგენიზაციას, ხოლო დაფასოების წინ ხორციელდება დანარჩენი სარეცეპტურო კომპონენტების დამატება მორევით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა.
There are no comments on this title.