ცხიმის შემცვლელები დაქვეითებული კალორიულობით და მათი შემცველი საკვები პროდუქტი
ცხიმის შემცვლელები დაქვეითებული კალორიულობით და მათი შემცველი საკვები პროდუქტი
= REDUCED CALORIE FOOD PRODUCTS : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 1998 1386 B : (51) A 23 D 9 /00 (IPC, 2006) /
ბერნარდ ს. სეკულა.
- ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1999-11-05.
- გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 11 გვ. ;
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
1. ტექნიკური შედეგი
კალორიულობის შემცირება, ჰიდროლიზის უნარი, მდგრადობა გახურებისას.
2. არსი:
შემცირებული კალორიულობის საკვები პროდუქტი, რომელიც ცხიმოვანი
კომპონენტის სახით შეიცავს ცხიმის შემცვლელს: მონოგლიცერიდებს ან დიგლიცერიდებს და
ოლეფინის რადიკალს სოიას ცხიმოვანი მჟავებიდან. საკვები პროდუქტი საკვები ცხიმის სახით შეიცავს თხევად
ცხიმს მაგ. არაქისის ცხიმს და წარმოადგენს საფუძველს სალათის დენადი ან ნახევრადმყარი საკმაზის, მაიონეზის და
მარგარინის დასამზადებლად.
3. გამოყენების სფერო:
კვების მრეწველობა.
1386 ge B 1999-11-05 published Sakpatenti
კვების მრეწველობა მარგარინი მაიონეზი ცხიმის შემცვლელი საკვები პროდუქტი
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
1. ტექნიკური შედეგი
კალორიულობის შემცირება, ჰიდროლიზის უნარი, მდგრადობა გახურებისას.
2. არსი:
შემცირებული კალორიულობის საკვები პროდუქტი, რომელიც ცხიმოვანი
კომპონენტის სახით შეიცავს ცხიმის შემცვლელს: მონოგლიცერიდებს ან დიგლიცერიდებს და
ოლეფინის რადიკალს სოიას ცხიმოვანი მჟავებიდან. საკვები პროდუქტი საკვები ცხიმის სახით შეიცავს თხევად
ცხიმს მაგ. არაქისის ცხიმს და წარმოადგენს საფუძველს სალათის დენადი ან ნახევრადმყარი საკმაზის, მაიონეზის და
მარგარინის დასამზადებლად.
3. გამოყენების სფერო:
კვების მრეწველობა.
1386 ge B 1999-11-05 published Sakpatenti
კვების მრეწველობა მარგარინი მაიონეზი ცხიმის შემცვლელი საკვები პროდუქტი